duminică, 6 mai 2012

Jale la Olimpiadele Naţionale

Rezultatele Doljului sunt, la o privire rapidă, dezastruoase. Niciun premiu la limba română, matematică, fizică, istorie, geografie etc. Marile colegii - "Carol I", "Elena Cuza" - abia dacă au un premiu-două întâmplătoare. Niciun premiu la informatică pentru marele liceu de profil "Odobleja". Niciun premiu la discipline pedagogice pentru marele liceu de profil "Velovan". Un premiu derizoriu pentru celebra Şcoală 2. Niciun premiu pentru celebra Şcoală 22 etc. Colegiul "Fraţii Buzeşti" trebuie să mulţumească pentru jumătate din premii (muuulte, 6 în total!) nevestei directorului, dna prof. Genelia Petrescu, profesoara de biologie! Cea mai tare şcoală din Craiova este - ţineţi-vă bine! - Liceul de Artă, care a obţinut 7 premii şi care, probabil, la nivel naţional, este cea mai proastă şcoală din branşa sa. Sau, oricum, printre ultimele. Una peste alta, 10 şcoli din Dolj fac oarece performanţă! Ze-ce! În schimb, la ifose, la raportări sforăitoare, la dosare cu 100 de puncte, la gradaţii de merit, la salarii de merit, la ´jde mii de cursuri de perfecţionare, la bătutul cu pumnul în piept, Doljul este probabil primul din România! Profesori de mare calitate! Dosarele lor - beton! Performanţa lor - zero! Elevii lor - nişte anonimi la nivel naţional!
Deci, cum se vede, 25 de elevi au luat premii la Olimpiadele Naţionale. Dacă facem un calcul simplu, ţinând cont de faptul că în Dolj sunt aproximativ 80000 de elevi, rezultă că performanţa profesorilor doljeni este de aproximativ 0,03%!!! Tot înainte, tovarăşi!

3 comentarii:

  1. PERFORMANTA la Olimpiade nu inseamna performanta invatamantului din tot judetul. Cred ca metodele de calificare la faza nationala, pe principiul ca trebuie sa fie din anumite scoli, sunt explicatiile... ca sa nu mai vorbim de negocierile care se duc la nivel national privind cine si ce premiu ia. Ati fost vreodata la faza nationala, macar profesor insotitor?
    Tocmai de aceea este irelevant sa numeri premiile la nationala, cand de atatia ani se intorc copiii cu impresia ca exista atata nedreptate si ca ei nu prea au ce face... si isi iau prima lectie amara in viata!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Deci, Doljul e un judeţ persecutat, o victimă a unui complot naţional! Bravo! Aţi găsit explicaţia! Îmi amintesc însă că acum nu prea mulţi ani, ne lăudam cu performanţe deosebite! Să înţeleg, mergând pe logica dvs., că atunci trăgeam noi sforile?!

      Ștergere
  2. Mihaela Grindeanu7 mai 2012 la 18:47

    Cele 6 premii ale C.N. "Fratii Buzesti" sunt 3 la biologie (prof. Genelia Petrescu), 2 la germana (d-na Delia Dafina) si 1 la informatica(prof. Marius Nicoli). La acestea se adauga mentiunile de la nationale si calificarile la loturile de pregatire la fazele internationale (2 elevi la biologie, 2 elevi la germana si 2 elevi la informatica).
    Olimpiadele nationale reprezinta pregatirea de varf, din numarul diplomelor obtinute nu trebuie trase concluzii despre nivelul invatamantului in general, ci doar al performantei. Este un articol rauvoitor in conditiile in care se fac pregatiri suplimentare neplatite si neapreciate la nivelul efortului psihic depus.

    RăspundețiȘtergere

Scrie aici.