sâmbătă, 19 mai 2012

Victor Ponta şi învăţământul românesc

Nu sunt de acord pe de-a întregul cu cei ce îl critică pe Victor Ponta pentru alegerile făcute până acum pentru funcţia de ministru al educaţiei. Nu cred că e vorba de ticăloşie, ci, mai degrabă, de o mare naivitate (nu că ar fi mai bună!). 
Domnul Ponta, ca şi mulţi alţii din ţara asta, nu ştie cât de putred e sistemul de învăţământ românesc. 
El a fost de bună credinţă când a propus-o pe dna Dumitrescu. Nu şi-a închipuit că un rector de universitate poate fi agramat. Asta nu înseamnă decât că, sărmanul, nu ştie cum se iau diplome şi doctorate în România. 
El a fost apoi de bună credinţă şi când l-a numit pe dl Mang. Nu ştie, probabil, dl Ponta cum se fac lucrările ştiinţifice în România. Dl Mang nu e vreo excepţie. De cel puţin zece ani copy&paste a devenit cel mai popular autor român. E creator de titluri ştiinţifice, de cărţi, de articole, de referate etc. Suntem ţara lui copy&paste. Aşa că şi nedumerirea dlui Mang e justificată: de ce s-o mira lumea asta aşa? Nu toţi fac la fel?
Că dl Pop are un blog pe care scrie cu picioarele nici nu mai contează. Blogul e un fel de jurnal personal. Dacă-l citeşti, tu eşti de vină: comiţi o indiscreţie!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Scrie aici.