vineri, 16 decembrie 2011

Catalogul şcolar electronic

Ultima nebunie în şcolile din Craiova: catalogul şcolar electronic. Din semestrul al II-lea notele şi absenţele va trebui să fie trecute în acest catalog. Cine va face asta? Diriginţii.
Să calculăm. Între 12 septembrie şi 31 noiembrie elevii doljeni au adunat, după raportările IŞJ Dolj, 1337000 de absenţe. Nu n-aţi citit greşit: un milion trei sute treizeci şi şapte de mii de absenţe!
În catalogul şcolar electronic realizat pe site-ul www.csec.ro - nu ştiu de cine, dar destul de rudimentar, probabil în grabă, ca să nu piardă afacerea - absenţele se trec una câte una. Pentru a pune o absenţă în catalogul electronic e nevoie de trei mişcări (trei clickuri de mouse):
1. Click pe "Open the calendar" pentru a deschide calendarul.
2. Click pe o zi din calendar (ziua când vrem să punem absenţa). Calendarul se deschide iniţial pe luna curentă. Dacă vrem să punem absenţa într-o zi dintr-o lună anterioară, mai dăm un click sau două pentru a ne duce înapoi la luna dorită.
3. Click pe butonul "Adauga absenta" (aşa scrie, fără diacritice). Absenţa e pusă.
Deci, pentru a pune o absenţă în catalogul electronic sunt necesare (acum în decembrie) între 3 şi 5 clickuri. Să admitem că identificarea butonului pe care trebuie apăsat şi apăsarea pe el (click-ul) durează, pentru un utilizator novice (cum este profesorul-diriginte) cam 2 secunde (în medie). Prin urmare, pentru o absenţă sunt necesare între 6 şi 10 secunde, să zicem, 8 secunde, în medie. Înmulţim 1337000 de absenţe cu 8 secunde şi rezultă 10696000 de secunde, adică 178266 de minute, adică 2971 de ore. Asta, repet, doar pentru absenţele adunate în Dolj în două luni şi jumătate. Atenţie: n-am calculat şi timpul pentru a pune o notă în catalog!
Habar n-am câţi diriginţi sunt în Dolj, dar ştiu că-şi vor merita, cu vârf şi îndesat, de acum încolo, nenorocita aia de indemnizaţie de 10%.
Cu ce efecte educaţionale, numai Dumnezeu ştie!!!

2 comentarii:

  1. Fără eficienţă, sunt rromi şi destui oameni simpli care nu ştiu la calculator, carnetul de note este sfânt, aşa cum au crescut toate generaţiile. O muncă în plus pentru cadrele didactice, dintr-o clasă poate doi părinţi ştiu să se descurce la calculator şi atunci pentru cine descărcăm notele în acest catalog virtual. MARE AIUREALĂ INVENTATĂ DE CEI CARE STAU LA BIROU ŞI NU CUNOSC ÎNDEAJUNS MUNCA DASCĂLULUI. CATALOG VIRTUAL - SARCINI ÎN PLUS PENTRU PROFESOR; ATÂT; ÎN REST NIMIC BUN !!!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Este eficident, dar facut altfel. Vizitati www.e-catalogscolar.ro si o sa va convingeti. Aici nu trebuie sa ai cunostinte de calculator si nici calculator pentru a afla situatia copilului pentru ca primesti notele si absentele prin sms la fiecare sfarsit de saptamana. In plus intoducerea notelor si absentelor nu cade in sarcina dirigintelui sau a profesorului...

      Ștergere

Scrie aici.