luni, 12 decembrie 2011

Neamţul şi sindicatele din România

1.Măsurile care au fost luate de Guvernul României sunt aproape de neimaginat în Europa de Vest. Îşi poate cineva imagina ca în Germania şi Franta guvernul să spună: «Trebuie să reducem salariile din sectorul public cu 25%?» Şi în acelaşi timp să majoreze singura taxă care loveşte pe toată lumea, TVA? Iar asta s-a întâmplat fără o singură zi de grevă. A fost o măsură destul de brutală. Dar nu este una din diferenţele dintre Est şi Vest faptul că Estul este o regiune unde oamenii au învăţat să trăiască cu brutalitatea şi pot face faţă unei crize substanţial mai bine decât cei din Vest?
Această declaraţie îi aparţine directorului Erste Group, Andreas Treichl, şi a fost făcută azi, 12 decembrie 2011.
2. Tot azi, 12 decembrie 2011, coincidenţa face ca Federația Sindicatelor Libere din Învățământ să lanseze Campania națională: „EDUCAȚIA, PE LOCUL I”. În cadrul acestei campanii vor avea loc dezbateri pe problemele sistemului de învățământ românesc.
Coroborând: în timp ce guvernanţii ne calcă în picioare cu brutalitate, sindicatele din învăţământ organizează dezbateri.
Eu cred că marii lideri sindicali (naţionali, regionali, locali) o duc mai bine ca noi, ceilalţi, slujbaşii de rând. Ei au sediu în inspectorat, lângă şefi. Şefii îi tratează preferenţial, ca să nu-i supere: îi bagă în toate comisiile (la examene: la bac, la evaluări, la titularizare etc.), îi trimit la cursuri pe bani publici, le oferă acces la informaţie, astfel încât să o poată folosi în interes personal.
Aşa că: de ce să organizeze ei, liderii sindicali, mişcări de protest dure? Să-şi piardă liniştea şi bunăstarea?! Din ce să-şi construiască vile? Din salariu?

2 comentarii:

  1. Eu am facut 3 zile de greva (31.05.2010-02.06.2010) si eram in comisia de competente de bac(nu am renuntat la greva, am fost schimbat de alti colegi).
    Legea 118/2010(reducere 25%) a aparut in M.O. 441/30.06.2010
    Dar cati sindicalisti au facut greva?
    Cati s-au declarat in greva dar au muncit?
    SA LE FIE RUSINE!!!

    Atunci a fost greva,nu liderii au spart greva, ci sindicalistii au fost LASI,nu si-au aparat drepturile si acum isi dau talente (nu face nimic sindicatul?, ce a facut sindicatul?,etc.).

    DACA liderul nu reprezinta oamenii poate fi schimbat. Cine ii opreste sa aleaga alti lideri????????????

    Vina cea mai mare o purtam noi care stam cu capul plecat, cu frica de "cei luminati", etc..(cei care mai spun adevarul,se informeaza si/sau iau atitudine sunt pe cale de disparitie-oricum aproape nu conteaza)


    ADEVARUL: ASTEPTAM SA VINA ALTCINEVA SA FACA MUNCA IN LOCUL NOSTRU!!!SA NU NE MAI PLANGEM CAND NU FACEM NIMIC!!!PENIBIL

    P.S.:Nu sunt lider de sindicat sau profesor

    RăspundețiȘtergere
  2. Liderii de sindicat au hotarat incetarea grevei din iunie 2010 !

    RăspundețiȘtergere

Scrie aici.