joi, 15 decembrie 2011

Şcoala TV

Elevii din clasele a XII-a şi a XIII-a de la Grupul Şcolar "George Bibescu" din Craiova au dat tezele la română şi matematică sub supravegherea camerelor video. Directorul spune că vrea să-i trezească pe elevi la realitate.
Nu sunt împotriva supravegherii video. Orice metodă care duce la stoparea furtului în şcoli este binevenită. Necazul este că această găselniţă de tip "Big Brother" tinde să devină soluţia miracol pentru rezolvarea problemelor învăţământului românesc.
Toate şcolile investesc în camere video. În loc să investim în profesori, în material didactic, în mijloace de învăţământ, dăm bani grei pe camere de supraveghere.
Bănuiesc că se fac şi ceva afaceri mai puţin curate aici, ca la orice achiziţionare fără licitaţie. Altfel nu se explică entuziasmul cu care se tot cumpără camere de supraveghere.
Am o propunere: hai să filmăm şi orele profesorilor. De ce să-i filmăm numai pe elevi? Să-i filmăm şi pe profesori, ca să vedem cum îşi ţin orele, câtă meserie ştiu! Aşa ar fi corect! Ce ziceţi?

3 comentarii:

  1. De acord. Si doua camere in cabinetul directorului, va rog... Doua, la secretariat, doua, la contabilitate... doua, in cabinetul directorului...a, pe astea le-am mai pus...

    RăspundețiȘtergere
  2. Eu merg si mai departe si zic: si doua, la primarie, si doua la prefectura, si doua, la guvern, si doua, la presedintie... De ce sa-i banuim numai pe unii ca fura?!

    RăspundețiȘtergere
  3. Imi place ideea cu filmarea orelor profesorilor; poate măsura i-ar detemina pe unii colegi să mai şi facă ceva pe la clasă, pentru că la mine în şcoală nu eşti deloc apreciat dacă-ţi faci meseria, ba chiar eşti privit ca şi când tu ai fi anormalul. Poate camerele l-ar mai trezi şi pe directorul PDL-ist care îşi face veacul cu prietena sa contabila (cu 4000 lei salariu şi ore de predare la maiştri, deşi nici măcar formator nu este, nu mai vorbim de modul pedagogic)şi care atunci când nu duhneşte alcool îi laudă pe toţi cei care nu fac nimic dar îl perie pe el, iar când duhneşte îi certă pe cei care muncesc.Este oare un caz izolat şcoala mea sau este şcoală reală??????????

    RăspundețiȘtergere

Scrie aici.