duminică, 27 noiembrie 2011

Matematică în loc de desen la Liceul de Artă "Marin Sorescu" Craiova!!

Moda cu matematica în loc de desen la clasele primare este veche în România. Dar ca asta să se întâmple chiar la un liceu de artă este cu totul incredibil! Şi totuşi...
Învăţătoarea Viorica Diaconu-Boiangiu, de la clasa a IV-a A, a făcut săptămâna aceasta, în ora de desen, pregătire pentru concursul "Micul matematician". Asta deşi şi-a rezervat ora de consiliere cu elevii de vinerea pentru acest tip de pregătire (cel puţin aşa a pretins). Oră pe care însă nu o face...
(De altfel, această pregătire (pentru "Micul matematician", adică) se face mai mult acasă, pentru că doamna învăţătoare mare lucru nu face în clasă. Doar le dă teme pentru acasă copiilor. Cu cine să lucreze aceştia? Nu se ştie! Cu părinţii?! Nu, căci pentru părinţi doamna învăţătoare nutreşte un profund dispreţ, considerându-i nişte incapabili. Atunci cu cine să lucreze elevii acasă exerciţiile pentru "Micul matematician"?)
Cu astfel de învăţătoare, care dispreţuiesc arta, deşi predau la un liceu de artă, nu e de mirare că anul trecut, de exemplu, numai un singur absolvent al Liceului de Artă "Marin Sorescu" a intrat la Conservator!

9 comentarii:

  1. o cunosc pe "dna" asta preda la clasa 4 substantive epicene defecte de nr si colective in timp ce unii dintre elevii ei abia stiu sa citeasca o inchipuita

    RăspundețiȘtergere
  2. doana forteaza elevi sa cumpere bilete la un spectacol pentu unn copil sai cumpere pian ii obliga sa dea 25 lei

    RăspundețiȘtergere
  3. E adevarat ce spui. Aceasta doamna face presiuni asupra copiilor sa dea 25 de lei pe o asa-zisa invitatie la un concert foarte dubios. Cica e de caritate, sa-i cumpere pianina unuia dintre elevi, care ar fi un mare talent. Toata actiunea pute.
    1.In primul rand copilul nu e asa un mare talent, deci afisul e masluit. Copilul n-a concertat nicaieri, doar a participat la niste concursuri, ca alti colegi de-ai lui. La olimpiada nici n-a trecut de faza zonala. In al doilea rand, nu pare a fi nici macar mai sarac decat alti colegi de-ai lui. Tata e preot, mama e pictoriţă de biserici. Tata conduce un Peugeot, mama e pe cale sa faca al treilea copil. Sunt copii in clasa lui mult mai saraci si, poate, la fel de talentati. 2.Copilul este insa febletea doamnei invatatoare care tine cu tot dinadinsul sa-l scoata geniu. De exemplu, la concursul "Micul matematician" de anul trecut, s-a dus si s-a zbatut si a aranjat (nu stiu cum) sa participe "micutul" direct la faza a doua, desi nu participase la faza intai. Cum doamna nu face nimic dezinteresat, plutesc multe semne de intrebare asupra entuziasmului cu care isi promoveaza "febletea". 3. De fapt, liceul se pare ca i-a vandut o pianina familiei Pretuleac si, constatand ca exista riscul sa nu mai vada niciodata banii pe ea, s-a apucat sa stoarca bani de la altii, inventand un asa-zis concert de caritate-calitate. Directoarea, care e membra PDL, a dat fuga, disperata, la partid si l-a convins sa se implice. Asa ca toata actiunea e un amestec ciudat de interese personale, interese ale scolii si propaganda politica.
    In niciun caz nu se sustine performanta, cum se pretinde. De exemplu, anul trecut, de 1 iunie, liceul n-a fost in stare sa dea un ban pentru premierea olimpicilor sai (cativa, nu multi,dar adevarati, nu umflati cu pompa propagandistica).
    La urma urmei, ideea e ca elevii nu trebuie sa fie obligati sa dea bani pentru o actiune de interes privat.

    RăspundețiȘtergere
  4. Aceasta Viorica Diaconu este cunoscuta de mult timp ca o javra. Acum cativa ani, un copil sarac din clasa ei nu i-a putut aduce cadou decat un catelus de portelan. Viorica Diaconu a trantit catelusul de parchet strigand isteric ca ea nu pune portelanuri ieftine in casa ei! Catelusul s-a spart, evident, copilul a plans.

    RăspundețiȘtergere
  5. O fetiţă drăguţă din clasa ei a îndrăznit odată să-i spună doamnei că eşarfele lor seamănă între ele. Doamna a făcut minute în şir un tărăboi de nedescris: cum să-şi permită eleva o asemenea enormitate: eşarfă ca a EI nu mai are nimeni! Eu zic că femeia are ceva probleme cu psihopupu.

    RăspundețiȘtergere
  6. Apropo de elevul caruia liceul i-a cumparat pian si pe care d-na invatatoare il lauda fara oprire, ca fiind cel mai bun din clasa. Baiatul a fost "ajutat" sa ajunga la faza nationala a olimpiadei de vioara. Dar din pacate, pilele s-au oprit aici, la nivel regional, oltenesc.Nici Marinica Dinca, nici Ciuca, nici Diaconu, nici Balaci, nici Ilie, nici alti adulatori locali n-au putut convinge juriul national de la Ploiesti ca au de-a face cu un geniu. Asa ca baietasul Pretuleac s-a clasat pe ultimul loc la categoria lui. Locul 9.

    RăspundețiȘtergere
  7. Fiica mea i-a fost eleva acestei pretinse invatatoare acum ani buni. Venea acasa si ma intreba de ce colega ei de banca ii duce doamnei tot felul de cadouri - bijuterii, in special - si ea nu. Eu ii spuneam ca in afara de flori si martisoare de 8 martie altceva nu ii va duce. Copilul meu a crescut cu convingerea ca invatatoarea nu o apreciaza pentru ca nu ii ducea cadouri scumpe.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. O invatatoare aceasta Boangiu Diaconu Viorica care critica si jigneste copiii, le spune parintilor ca copiii lor au probleme pentru ca se joaca si nu stau sfinti in pauze, ca raspund la ore si este deranjata ca stiu, le propune parintilor sa le consilieze copiii pentru ca i a evaluat ca fiind copii problema doar pentru simplul fapt ca nu sunt cum doreste ea. Nu inteleg de ce nu se iau masuri impotriva acestei femei si nu se sesizeaza nimeni ca prin aceste metode considerate de ea ca ajuta...mai rau le fac copiilor stirbindu-le personalitatea. Nu mai spun ca primeaza cadourile, relatiile si parintii de pe urma carora poate sa scoata un ban. Rusine unui astfel de cadru didactic. Problemele sunt la doamna nu la copii. Copilul trebuie sa simta si sa-si traiasca copilaria pentru ca nu este robot

      Ștergere
  8. O invatatoare aceasta Boangiu Diaconu Viorica care critica si jigneste copiii, le spune parintilor ca copiii lor au probleme pentru ca se joaca si nu stau sfinti in pauze, ca raspund la ore si este deranjata ca stiu, le propune parintilor sa le consilieze copiii pentru ca i a evaluat ca fiind copii problema doar pentru simplul fapt ca nu sunt cum doreste ea. Nu inteleg de ce nu se iau masuri impotriva acestei femei si nu se sesizeaza nimeni ca prin aceste metode considerate de ea ca ajuta...mai rau le fac copiilor stirbindu-le personalitatea. Nu mai spun ca primeaza cadourile, relatiile si parintii de pe urma carora poate sa scoata un ban. Rusine unui astfel de cadru didactic. Problemele sunt la doamna nu la copii. Copilul trebuie sa simta si sa-si traiasca copilaria pentru ca nu este robot

    RăspundețiȘtergere

Scrie aici.