marți, 7 februarie 2012

Autorităţi iresponsabile

Deşi Doljul, alături de alte 18 judeţe şi de municipiul Bucureşti, se află încă sub incidenţa codului portocaliu, autorităţile mint ca pe vremea lui Ceauşescu, afirmând că totul e în regulă şi şcolile din Craiova pot să-şi desfăşoare activitatea. Adevărul e că, da, şcolile sunt în regulă, dar drumurile până la ele pun în pericol sănătatea şi chiar viaţa copiilor, ba şi pe a profesorilor.
Dar pentru că Giugea, Solomon, Moţăţeanu - şi cine-o mai fi - sunt nişte idioţi paraşutaţi în funcţii pe considerente politice - şi nu că ar avea vreo competenţă profesională sau morală - , ei nu raportează adevărul la ministerele care-i patronează, de frică să nu le zboare scaunele sau pentru că aşa sunt ei obişnuiţi: cu întrecerea socialistă.
Aşa se face că dl Funeriu a suspendat activitatea didactică pentru marţi şi miercuri în 12 judeţe şi municipiul Bucureşti, dar nu şi în Dolj. Pun o întrebare: crede cineva normal la cap că în Craiova se circulă mai bine ca în Bucureşti?! Nici vorbă. Doar că imbecilii care ne conduc vor să apară ca nişte eroi, în a căror parohie totul e în regulă. Asta deşi în afară de câteva străzi centrale, restul Craiovei este sub nămeţi, deşi trotuarele sunt impracticabile şi cetăţenii merg pe carosabil punându-şi viaţa în pericol.
Cum se descurcă copiii în drumul lor până la şcoală? Ce-i pasă lui Moţăţeanu! Ea are şofer personal! Ea e mulţumită că raportează la minister îndeplinirea sarcinilor cu 100%. Singurul director de şcoală din Craiova (Şcoala nr. 12) care a avut ieri curajul de a da ordin să stea copiii acasă a fost imediat chemat la ordine şi obligat să mintă în faţa opiniei publice că a avut probleme cu o conductă de apă rece care s-ar fi spart şi de aceea nu s-au făcut ore etc. etc.
Acuz Prefectura Dolj, Primăria Craiova şi IŞJ Dolj de neîndeplinirea obligaţiilor, măsluirea realităţii şi de punerea în pericol a sănătăţii şi chiar a integrităţii fizice a elevilor! Cândva şi cumva trebuie să plătească! Să nu uităm!

Un comentariu:

  1. Citez dupa saitul ministerului:"Ministerul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului a centralizat situaţia furnizată astăzi, 7 februarie 2012, ora 10.00, de inspectoratele şcolare judeţene. Potrivit raportărilor, în 9 judeţe activitatea unităţilor de învăţământ se desfăşoară în mod normal, nefiind afectată de temperaturile scăzute." Pariem ca intre astea 9 judete se afla si Dolju? Gusterii de la inspectorat probabil asteapta acum sa le dea Funeriu vreo prima!!! Aaa da ce pacat Funeriu nu mai e!!! O-leee o-le o-le o-le fu-ne-ri-u nu ma ieeee!!!

    RăspundețiȘtergere

Scrie aici.